”HISTORIEN OM CAMILLE CLAUDEL” PREMIÄR!

Nyheter”HISTORIEN OM CAMILLE CLAUDEL” PREMIÄR!

”HISTORIEN OM CAMILLE CLAUDEL” PREMIÄR!

Berättarafton på Olympiateatern

PREMIÄR 22 november kl 19 – UTSÅLT!

EXTRAFÖRESTÄLLNING – 9 december kl 19

8 december kl 19 – UTSÅLT!

”HISTORIEN OM CAMILLE CLAUDEL”
Manus och berättare CAMILLA RINGQUIST
Pianist CECILIA LÖFSTRAND

Namn: CAMILLE – ROSALIE – CLAUDEL – SKULPTRIS
Född: 1864
Död: 1943
Ögon: Mörkblå
Bror: Paul Claudel
Vän: Claude Debussy
Älskare: Auguste Rodin
30 år av skapande – 30 år på sinnessjukhus

”Historien om mitt liv skulle kunna fylla en hel roman. Det skulle behövas ett stort epos som Iliaden eller Odyséen – och en Homeros att berätta om det. Jag vill inte tala om det idag, jag vill inte göra dig ledsen. Jag har fallit ner i en avgrund, jag lever i en värld så underlig, så märklig. Av den dröm som var mitt liv – är detta mardrömmen..”. (Camille Claudel till vännen Eugène Blot, Sinnessjukhuset Montdevergues)

För tjugo år sedan var det få som kände till skulptrisen Camille Claudel. Det är i år 150 år sedan hon föddes och hon har uppmärksammats i Frankrike på flera sätt. Hon var på många sätt banbrytande och en av de starka, modiga kvinnor som i slutet av 1800-talet vågade bryta mot tidens konventioner – och gå sin egen väg. Camille Claudels tragiska livsöde har länge fascinerat mig – och jag vill nu lyfta fram denna storslagna konstnärinna i ljuset!

Den här sidan använder cookies. Genom att använda sidan accepterar du att cookies används.  Läs mer